Description

The source of inspiration for the Students' Residence in Copenhagen were the traditional Tulou houses in Southeastern China - village communities with individual dwellings and communal facilities.

Five vertical intersections divides this circular building into sections and acts as passage ways between them, and to the inner courtyard, allowing for both communal and private life.

The architects were determined to make space for communal as well as private life in the building.

Much attention has been given to creativity and individual expression in the design of all student rooms.

The 7-storey building is intersected by five vertical cuts, dividing the the building into sections. These cuts act as passageways, providing access to the inner courtyard and to the seven floors of the Students' Residence.

Keywords

#student    #students    #residence    #student residence    #the tietgen student residence    #tietgen    #kollegium    #tietgenskollegiet    #amager    #architecture    #horizontal    #horisontal   

Details
Taken 2009-07-01
Uploaded 3 years ago
Resolution 5616 x 3744 px
Size 8.94 MB
Photographer Nicolai Perjesi
Mime Type image/jpeg
Related images